Despre serpedia.ro

Serpedia.ro este un proiect dedicat șerpilor, o enciclopedie a celor 11 specii pe care le putem întâlni în România. Apărut din dragoste pentru natură, scopul acestui site educațional este de a informa corect oamenii despre șerpii din țara noastră.

“Am știut dintotdeauna că oamenii se tem de șerpi, însă în ultimii trei ani am studiat mult această frică, iar concluzia mea este că cei mai mulți dintre oameni se tem de aceste vietăți pentru că nu sunt informați, se tem de necunoscut. Circulă atât de multe informații false, atât de multe legende și zvonuri, încât nu mă miră că această fobie este una dintre cele mai mari.


Am interacționat mult cu persoane speriate, de la familie și prieteni, până la necunoscuți. Cu toții m-au crezut nebun la început, tremurau numai la gândul că un șarpe ar putea fi prin preajmă. Niciodată nu am încercat să-i scap de această frică, eu doar le-am vorbit constant despre speciile din țara noastră, le-am prezentat șerpii așa cum sunt ei cu adevărat. Cunosc oameni care țipau la cel mai mic foșnet, acum mă însoțesc în teren. Unii nu puteau nici să se uite spre un șarpe, iar acum au specii favorite. Cunosc oameni care omorau șerpi, dar acum își plimbă copiii la pădure ca să le arate reptile.


Nu putem să schimbăm lumea, dar poate reușim să o schimbăm pe cea din jurul nostru!”

Marius Iancu, co-fondator serpedia.ro

Echipa

marius_iancu

Marius Iancu


Co-fondator serpedia.ro și Fotograf de natură

stefan_hau_veverita

Ștefan Hău-Veveriță


Co-fondator serpedia.ro și Digital Marketing Manager @ Results Agency

Consultant

vlad_cioflec

Biolog specializat în reptile și amfibieni

Susținători

logo_results_agency

Digital Performance Marketing

Sharing is caring: